Dierapotheker.nl werd belangrijkste omzetkanaal dankzij Shopware

Dierapotheker.nl werd belangrijkste omzetkanaal dankzij Shopware

De volgende stap in digitale ambities!

In 1951 begon de dierenzorg klein en compact op een boerenerf – inmiddels is het één van de grootste dierenklinieken in Nederland: Dierenpraktijk Horst. In 2006 werd hun webshop, dierapotheker.nl, gelanceerd om ook diergeneesmiddelen, supplementen en speciale voeding thuis te bezorgen bij diereigenaren. En die behoefte bleek groot; de webshop werd het belangrijkste omzetkanaal. Echter, om de digitale ambities verder te verwezenlijken werd het 12 jaar later hoog tijd voor een vernieuwde webshop.

Moderne Webshop

Het design was achterhaald, de techniek verouderd en doorontwikkeling zou kostbaarder worden dan opnieuw beginnen. De beste oplossing werd daarom een geheel vernieuwde en moderne webshop.

Shopware

Na de nodige oriëntatie in webshop-land wist dierapotheker.nl één ding zeker: wij moeten Shopware hebben! Gemakkelijk in gebruik, eenvoudig en geschikt voor visueel ingestelde webshops.

In maart 2019 organiseerde de dierenkliniek een pitch voor het ontwikkelen van de gewenste Shopware oplossing. Kiener wist dierapotheker.nl ervan te overtuigen dat zij een effectieve webwinkel konden ontwikkelen die nieuw, hedendaags én nog altijd herkenbaar is.

Samen digitaal: Kiener & Ten Stripes

Onderdeel van het plan van Kiener was om een gedegen analyse te doen van het gedrag in de huidige webshop. Er werd een samenwerking gezocht met Ten Stripes die hierin is gespecialiseerd. Schermopnames waarin klik- en kijkgedrag wordt gemeten, statistieken uit Google Analytics en A/B-testen vormden de basis voor het redesign van de webshop. Zo konden beide bureaus zich richten op hun eigen specialismen en hiermee gezamenlijk meerwaarde creëren voor dierapotheker.nl.

Groei in E-commerce

Hoewel de nieuwe webshop in augustus gelanceerd wordt, zijn diverse bevindingen reeds doorgevoerd in de huidige webshop. Dierapotheker.nl geeft aan hierdoor te zijn gegroeid in e-commerce.

Ook ambities in digitaal succes? Neem contact op met Het Hoofdkantoor!